onsdag 25 juni 2008

Scrapflow

När kroppen och hjärnan nu gått på högvarv under midsommarcroppen var det bara att fortsätta. Det går som på räls och det är väl det man kallar scrapflow! Har gjort tre layouter till. Givetvis till olika tävlingar. De verkar aldrig att ta slut...

Den första layouten är med ännu en bild från min systers bröllop. Det här fotografiet är helt galet men roligt. Det ni ser är brudgummen som står uppe i ett älgtorn med en tamburin i handen och bruden under med en trånande blick. Min man som är fotograf har tagit bilden. Jag har fått hjälp av Morfens härliga skiss som var till Pappersbitens månadsutmaning.

Sen behövde jag en present till ett par kompisar. Hittade en LP-skiva och gjorde denna tavla med deras son. Även här använde jag en skiss och denna gång från Carinas blogg.

Hittade ett gammalt fotografi från 1996. Vi hade varit tillsammans i 1år och jag tycker vi ser så unga ut! :0) Layouten är till min BOM och formatet är 8x8. Hittade en utmaning hos Papp och scrap där man skulle använda spets. Som ni ser fick jag med flera olika.

måndag 23 juni 2008

Midsommarcroppen

Svensk scrapbooking har haft en underbar midsommarcrop mellan 13-22 juni. Det fanns många härliga utmaningar och jag lyckades genomföra sju av dem. Har aldrig scrappat så mycket på en vecka, så roligt!

Min favorit är den här layouten. Utmaningen gick ut på att inspireras av visa "Du lindar av olvon". Min första association var min syster. Hon var den som sjöng visan för mig för första gången och den är så vacker. Detta fotografiet på henne tycker jag passar så bra.

Det var tre skissutmaningar som jag gjorde. Jag gillar verkligen att följa en skiss. Så här ser mina bidrag ut:


En teknikutmaning hann jag också med. Följande saker skulle användas och inget annat: 3 fotografier, 3 mönstrade papper, 2 cardstock, 2 band, 6 brads, akrylfärg, svart penna, sax/skärmaskin och lim.

Att scrappa en hybrid d.v.s. blanda digital och vanlig scrapp, fanns också på utmaningslistan. Det som är gjort digitalt är fotografiet, texten och swirl. Blomman, blinget och den röda cardstocken är vanlig scrapp.
Den sista utmaningen gick ut på att scrappa en förstoring. Detta fotografi tog min familj 1995. Troligen både det första och sista besöket hos en fotograf.

Ett stort TACK till teamet och sponsorer som gjorde detta möjligt.
Supertrevligt har det varit!

Utlottning

Hittade en härlig sida med stämplar. Nu släpper de ett ark med svenska uttryck. Verkligen användbara, jag vill ha dem så klart. Skriver man en hälsning i bloggen är man med i utlottningen som sker idag. Hoppas på tur :0) http://starvingartistamps.blogspot.com/2008/06/long-live-swedish.html

fredag 13 juni 2008

Scraptorka och värmebölja

Nu var det väldigt länge sen det hände något på bloggen. Anledningen är att jag inte haft någon lust att scrappa. Värmen har gjort sitt och sen har vi varit i Stockholm och haft svärföräldrarna på besök. Det har varit full rulle med allt annat.

Men så äntligen kom kreativiteten igång när jag hittade en tävling hos Anne. Man skulle lifta en av hennes härliga layouter.
När jag väl kom igång gjorde jag ett bidrag till Scrapparazzis skisstävling. Gillar verkligen att scrappa efter skisser. Som tur är finns det många härliga skisser att inspireras av.
Och när ångan var uppe fortsatte jag med ännu en skisstävling. Denna gång hos Papp och scrap. Temat var högtiderna bröllop, dop och student så då passade min systers bröllopsfoto perfekt.